textilier

Jämtlands urskog med mäktiga susande granar tillsammans med en liten röd lada har sedan hösten 2023 fått ta plats på kökshandduk 50x70 cm och kuddfodral 50x50 cm. Tyget är 100% härligt oblekt linne som tryckts av Teko Tryck i Sölvesborg. Kökshandduken kommer finnas hos våra återförsäljare och kuddfodralet kan köpas i vår webshop samt direkt av oss när vi är ute på marknader.  


Vår kökshandduk "Buan" kom till sommaren 2022 och har mönster av Oviksfjällens profil, granar, fjällkor, lador, en gärdesgård och fjällbjörkslöv.

Vi inspirerades av jämtländsk storskog, myrar och fäbodvallar vid Oviksfjällens fot när vi formgav den.

Handduken passar lika bra som bonad och är 50x70 cm i 50% bomull, 50% linne och tryckt av Teko tryck i Sölvesborg.

"Buan" har lånat sina lador av mönstret som heter just "Lador" och både ladan och granen finns på andra produkter som disktrasa, "Fjällfiafika" och bricka, kökshandduk och kuddfodral "Storskog".

Granen har även en smyckesvariant i silver som halsband och örhängen.

Sedan sommaren 2019 finns mönstret "Lador" som inspirerats av de enkla byggnader man hittar på i stort sett varje lägda här i Jämtland.

Byggda i trä, ofta timrade och silvrigt grå eller matt faluröda, de flesta gistna och torra men stadiga i jorden och en stark - och så vacker - del av vårt bondekulturarv.

Ladorna finns, precis som ute i vårt landskap, i både grått och falurött och lika även på disktrasa.

Tyget är liksom vårt ledkryssmönster tryckt av Frösö Handtryck på 100% bomull. 

"Lador" finns även i en exklusiv, limiterad upplaga: "Ein ta´vånndera" kallar vi den.

Det är det grå ladmönstret med handtryckta detaljer i form av enstaka ledkryss eller granar som är handtryckta av oss med våra egentillverkade stämplar. Dessa produkter kan bara köpas direkt av oss eller när vi är ute på tur - d v s på någon marknad - eller i vår webshop.

Både "Lador" och "Ein ta´vånndera" finns som kökshandduk 40x60 cm, löpare/vepa 40x150 cm och kuddfodral 50x50 cm.

Vårt numera klassiska ledkryssmönster ritade vi redan 2012 då vi började med det på brickor och skärbrädor (som fortfarande ser lika ut).

2014 anlitade vi Frösö Handtryck för att få de röda kryssen på textil metervara och 2016 började vi med de grå kryssen. Kökshanddukar, löpare och kuddfodral med både ledkryssmönstret och ladorna produceras av det anrika tryckeriet som numera huserar i Nälden och vi är så stolta över att kunna presentera dessa produkter som både formgivna och tillverkade i Jämtland!

Kökshandduken med snöflingemönstret finns i vårt sortiment sedan vårvintern 2018.

Snöflingan ritade Anna redan 2005 och den trycktes först för hand av henne på disktrasa. Sedan 2013 trycks disktrasorna av Teko Tryck i Sölvesborg som även trycker alla våra andra disktrasor samt kökshandduken "Buan" och "Storskog", kuddfodralet "Storskog" och gästhandduken i frotté.

Kökshandduken med snöflingemönstret  är 50x70 cm i en 50/50 bomull-linblandning och tvättas på 40 grader. 


Inför sommaren 2018 kom gästhandduken med vårt ledkryssmönster i rött och grått.

Handduken är 30x50 cm, vävd av 100% mjukaste bomullsvelour och tvättas på 60 grader. 

En mycket uppskattad produkt, formgiven i Jämtland och tryckt i Sverige av Teko tryck i Sölvesborg.

Perfekt tillsammans med en fin tvål som en liten present till värden och/eller värdinnan på middagsbjudningen, i julklappsleken eller som inflyttningspresent.


foto: privat

annaochelin.se | systrarna@annaochelin.se | anna:070-578 57 47 | elin:070-287 94 48